Ladda ner EsterCare-appen I appen gör vi en bedömning om vi kan hjälpa dig digitalt och du kan sedan enkelt boka en tid som passar dig
Boka tid när det passar dig
Vi har tider mellan 8.00 - 22.00
Boka möte
Mellanblödningar är blödningar som inte är kopplade till mensen. De kan ha olika orsaker, se olika ut och variera i mängd. Allt från en blödning som en mens till det som kallas spotting, bara några droppar blod. De kan vara brunaktiga, röda eller som en blodblandad flytning.
Könssjukdom
Infektion i underlivet
Cellförändringar
P-piller & minipiller
Stress
Graviditet
Livmodercancer
Om du har mellanblödningar och inte vet varför är det viktigt att kontakta en gynekolog för att ta reda på orsaken. Du bör även söka vård för mellanblödningar om du blöder i samband med eller strax efter sex, om du haft oskyddat sex eller om du står på en preventivmedelsmetod sedan mer än tre månader och fortsatt har mellanblödningar.
Ladda ner EsterCare-appen I appen gör vi en bedömning om vi kan hjälpa dig digitalt och du kan sedan enkelt boka en tid som passar dig
Videomötet sker i appen Prata med vår specialist på en plats där det passar dig
Du får vård, rådgivning och eventuell behandling Vi bokar även in uppföljning vid behov
Träffa någon av våra erfarna gynekologer och få digital vård. Du bokar ett möte med en av våra specialister direkt i appen och kan enkelt välja en tid som passar dig. Vi hjälper dig med rådgivning, vård och behandling.
Varför får jag mellanblödningar?
Mellanblödningar kan orsakas av att du nyligen bytt preventivmedelsmetod, hormonella läkemedel, stress, graviditet, könssjukdom, cellförändringar, infektion i äggledarna, missfall och livmodercancer.
Är det normalt med mellanblödningar?
Beroende på varför man har mellanblödningar så kan det vara normalt men det kan också vara tecken på cellförändring eller sjukdom så det är viktigt att ta reda på varför du har dem. På så sätt vet du också om de är normala eller avvikande.
Kan mitt preventivmedel orsaka en mellanblödning?
När man byter preventivmedelsmetod är det vanligt att man upplever mellanblödningar de första tre månaderna men de brukar oftast avta efter det. För vissa kvinnor med vissa metoder kan de dock fortsätta, då kan det vara bra att boka in en preventivmedelsrådgivning för att se om det finns ett bättre alternativ för dig.
Kan mellanblödningar vara tecken på endometrios?
Rikliga blödningar, mensmärtor, kortare cykel och mellanblödningar kan vara tecken på endometrios.
Hur behandlar man mellanblödningar?
Om mellanblödningarna beror på en infektion så behandlar man infektion och då försvinner även mellanblödningarna. Om det är så att dina mellanblödningar beror på cellförändringar, behöver dessa utredas och behandlas. Om dina mellanblödningar beror på en biverkan av preventivmedel kan en preventivmedelsrådgivning hjälpa dig att hitta ett bättre alternativ för att slippa mellanblödningar.
Vård och rådgivning utan remiss av våra specialister inom kvinnohälsa
Vi erbjuder även behandlingsprogram och hälsopaket
En gedigen kunskapsbank fylld av fakta om våra kvinnokroppar